Justícia i Pau, Setem i l'Observatori del Deute en la Globalització van crear la pàgina web " Banc Santander sense armes" i l'entitat bancària ha intentat, amb pressions i denúncies, que es tanqués. L'objectiu de la campanya és sensibilitzar i denunciar les relacions d'aquest banc amb la indústria militar i amb les indústries que violen els Drets Humans.
La denúncia va ser canalitzada per Telefónica Empreas, la qual va pressionar perquè el domini fos eliminat i el web retirat del servidor, fet que finalment no va prosperar.
L'objectiu de la campanya és crear una opinió pública que afavoreixi un canvi d'actitut de les entitats financeres i del Grup Banc Santander en particupar amb l'objectiu que trenquin tota relació amb empreses socialment irresponsables. El motiu d'escollir el Banc Santander és perquè és el primer banc espanyol i un dels més grans a escala mundial. Té operacions a 40 països fet que l'han convertit en un actor global i és per això que la campanya "Banc Santander sense armes", dins la campanya global "Per una Banca Desarmada", fa un seguiment de l'impacte del banc a escala mundial denunciant aquelles pràctiques que vulneren els drets humans.
Les ONG també van posar en marxa la campanya "BBVA sense armes", que va contribuir que, en compliment de la seva política mediambiental, el BBVA hagi renunciat a participar en la presa hidroelèctrica HidroAysén a la Patagònia Xilena i que hagi prohibit, en la seva normativa, el finançament d'operacions relacionades amb bombes clúster i armes de destrucció massiva. Tot i aquests canvis, els impulsors consideren que el BBVA té encara força feina per fer ja que la seva normativa és bastant millorable.
Actua per demanar als bancs una major responsabilitat social, més informació.
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari