Finestreta europea de Justícia

El portal europeu a Internet e-Justice ofereix respostes ràpides a preguntes dels ciutadans sobre temes jurídics


La UE ha posat en marxa el portal europeu e-Justice, una finestreta electrònica única que dóna accés a la justícia arreu de la UE. Aquest portal web pretén facilitar l'accés  dels ciutadans, les empreses, els advocats, i els jutges en qüestions jurídiques transfrontereres i potencia el coneixement mutu dels diferents ordenaments jurídics, contribuint així a la creació d'un espai únic de justícia.

Amb més de 12.000 pàgines de continguts, la primera versió d'aquesta web ofereix informació i enllaços sobre la legislació i les pràctiques de tots els Estats membres. Així, per exemple, el portal ofereix informació sobre l'assistència jurídica gratuïta, formació judicial i videoconferències, com també enllaços a bases de dades jurídiques, als registres de resolucions concursals i de la propietat immobiliària en línia. Cada any més de 10 milions de ciutadans de la UE es troben implicats en procediments judicials transfronterers.

El ministre belga de Justícia i responsable del ram en la presidència de torn de la UE, Stefaan De Clerck , ha afirmat que 'avui és un dia important per l'Espai Europeu de Llibertat, Seguretat i Justícia, Amb aquest portal, estem posant els fonaments d'una justícia més eficient i accessible per al ciutadà europeu'. De Clerck ha afegit que 'el projecte e-Justice és la pedra angular i la porta d'entrada d'una justícia europea moderna'.

Per la seva banda, la comissària europea de Justícia, Drets Fonamentals i Ciutadania, Viviane Reding, ha declarat que 'els ciutadans, les empreses i els professionals del Dret es beneficiaran d'una veritable ciberfinestreta única per a la informació sobre la justícia a la UE. El web simplificarà i modernitzarà la forma en què el públic rep informació i assesoria jurídica. Els ciutadans obtindran respostes amb rapidesa i en la seva llengua".

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article