Bosses per emportar-se el vi que sobra a casa


La implantació del carnet per punts esta marcant noves tendències en els hàbits dels consumidors, es nota especialment a l'hora de consumir alcohol en els àpats fora de casa. La una pronosticada minva en el consum de vi ha estimulat la imaginació d'algunes denominacions d'origen com és el cas de Rioja i ja ha anunciat que a partir de setembre, el Consell Regulador signarà un acord amb l'associació d'hosteleria Euro-Toques per a la distribució de bosses dissenyades especialment per portar a casa el vi que sobri del sopar. De moment en podran disposar els clients dels 500 restaurants d'èlit (Akelarre, Arzak, Echaurren, Can Roca...) que estan subscrits a l'associació. Més de 60 milions de litres consumits de menys des que el desembre de 2004 la DGT va endurir les sancions i campanyes contra el consum d'alcohol han disparat les alarmes del sector pel que s'estan buscant noves fòrmules per fomentar el consum responsable de vi. La iniciativa no és nova, el costum de portar el vi o el menjar sobrant a casa és ben estesa als restaurants europeus. Actualment, la distribució de bosses per retirar el vi sobrant ja s'aplica en les cates que ofereixen les bodegues amb la intenció d'estimular l'enoturisme. Font:Cincodias

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article