El ministeri de Sanitat vol eliminar la pastisseria industrial a les escoles

La gran indústria alimentària es prepara per contra-atacar


La nova mesura que pretén aplicar el ministeri de Sanitat persegueix l'eliminació de la pastisseria industrial, les begudes edulcorades i d'altres productes altament calòrics els col.legis. La indústria alimentària ha tret tota l'artilleria davant de la mesura i retreu al ministeri que l'esborrany d'intencions s'ha fet sense tenir en compte les empreses afectades.

La Fundació Alimentum que representa companyies com Unilever, Pepsi, Coca-cola, Bimbo, kraft, kellogg, Nutrexpa o Campofrio ha fet notar el seu malestar a la patronal Fiab, assegurant que si s'aplica el nou reglament serà la ruptura del consens que hi ha hagut entre l'Administració i la indústria durant els últims anys, evidenciat pel compliment rigorós de l'Estratègia Naos.

La ministra Trinidad Jiménez ha respost a la reacció de les companyies assegurant que "no es prohibeix la pastisseria industrial, si en canvi que es pretén limitar-ne la venda quan el producte tingui un elevat contingut de greixos, sucres o sal".

Davant del nerviosisme de les multinacionals de l'alimentació, Fiab ha convocat una reunió d'urgència pel proper 27 de juliol, amb l'esborrany preparat per Sanitat com a tema central.

Més informació: Eleconomista

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article