L'Índia anuncia un portàtil de 25 euros


L'ordinador seria de la mida de l'iPad, amb pantalla tàctil, lector PDF, pre-instal.lació per a vídeo-conferències, wifi, USB, 2 GB de memòria RAM i bateria de 2 wats. Funcionaria amb el sistema Linux i el preu de cost seria d'unes 1.500 rúpies, uns 25 euros.

L'anunci ha estat fet pel ministre de recursos humans indi, Kapil Sibal, que ha començat a negociar amb fabricant per a produir en massa aquest model d'ordinador portàtil del que encara no s'ha difós la imatge.

Els instituts indis de tecnologia (ITT), en els que s'han desenvolupat les peces que han de configurar el nou enginy, són considerats els millors del món en  la seva especialitat. El portàtil ha estat fruit d'anys de treball i investigació d'aquesta xarxa d'ITT que han derivat en la placa base, el xip, la connectivitat, els processadors, la memòria i la pantalla que han de costar uns 25 euros. Un preu per a un portàtil difícil d'imaginar abans d'aquest anunci.

Sibal, en declaracions recollides per El País, avança que l'ordinador es començarà a introduir durant el 2011 als instituts tecnològics i d'altres centres universitaris i, més endavant, espera que el preu baixi fins a 15 euros o menys de manera que es podria introduir en tots els àmbits docents.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article