La CMT vol reduir el lloguer de línia que cobra Telefònica als seus competidors


La Comissió del Mercat de les Telecomunicacions (CMT) proposa la reducció del preu del lloguer de línies que actualment cobra Telefónica als seus competidors. El percentatge seria important, entre un 30% i un 40%, en funció de la velocitat del servei. Si la proposta -que ara està pendent de consulta pública- tira endavant, situaria els preus del lloguer majorista de línies entre els més baixos d'Europa.

Aquest és un nou intent de l'organisme regulador per afavorir la competència en el sector de les telecomunicacions estatals.

La consulta pública, segons informa El País, pretén captar l'opinió dels agents interessats davant de l'Oferta de Referència de Línies Llogades de Telefónica (ORLA), és a dir, la que regula els preus que han de pagar els competidors a Telefónica per a poder connectar les seves xarxes troncals amb el domicili dels seus clients.

D'altra banda, la Comissió Nacional de la Competència (CNC) ha suggerit que les bandes de freqüències per a telefonia mòbil ha de passar per una reordenació, de manera que es doni prioritat als nous operadors de telecomunicació amb xarxa pròpia i assolir així una major competència de mercat. En aquests moments, de la banda de 900 Mhz, hi ha 35Mhz repartits entre Telefónica, Vodafone i Orange. Yoigo encara n'està exclosa tot demanar poder-hi accedir.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article