Els bancs europeus es preparen per si algun país de la zona euro n'acaba sent exclòs


Tot i que els líders de la zona euro ho desmenteixen, el Financial Times explicava ahir que alguns bancs han començat a prendre mesures per si algun país comunitari acaba saltant del tren. El diari afirma que alguns dels bancs europeus més importants han començat a dissenyar un pla d'actuació per si cal afrontar les repercussions en els mercats de bons i derivats, si es donés el cas que algun país fos empès a abandonar l'euro.

La iniciativa ha sorgit, segons FT, de l'Associació Internacional de Swaps i Derivats (ISDA), una entitat formada per més de 820 institucions repartides entre 57 països. 

La inquietud perquè en un futur algun país de la zona euro es vegi obligat a abandonar la divisa, és una presència indiscutible des que el març passat es va destapar la crisi grega, seguida dels rumors sobre les finances espanyoles. Va ser aleshores, quan algun dels líders, com Angela Merkel, van suggerir que calia excloure de l'eurozona els països que no compleixen les condicions del pacte d'estabilitat.

Segons el diari britànic, les converses són encara en fase inicial i només s'han convocat un nombre reduït dels seus membres, bàsicament bancs.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article