Publiquen una guia dels restaurants de Barcelona aptes per a celíacs


La guia recull 42 establiments que ofereixen plats o menús sense gluten, és gratuïta i es pot trobar en OAC, oficines de Turisme i en els mateixos restaurants.

L'Ajuntament de Barcelona, en col·laboració amb el Gremi de Restauració, ha publicat la primera guia de restaurants de la ciutat aptes per a celíacs, és a dir, que ofereixen plats o menús sense gluten, una proteïna present en el blat, la civada, l'ordi i el sègol.

Gaietà Farràs, president del Gremi de Restauració de Barcelona, explicava en la presentació de la guia que l'entitat que representa fa més de cinc anys que treballa en la sensibilització sobre el tema entre els agremiats. Farràs, titlla aquests restauradors d'"innovadors i avançats", ja que "entenen que prestar aquest servei també es bo pel seu negoci, com a valor afegit a l'oferta que ja tenen".

Tot i que 42 establiments són pocs (a Barcelona hi ha uns 3.000 bars-restaurants), el president del gremi ha considerat que no és un nombre gens menyspreable, tenint en compte que fa pocs anys es desconeixia aquest problema.

Els malalts celíacs tenen intolerància al gluten que conté el blat, la cibada, l'ordi o el sègol. Considerada com a malaltia crònica gastrointestinal més comuna, afecta nadons i adults, fins un 1 per cent de la població mundial, si bé un 20% d'aquests no han estat diagnosticats.


Enllaç Federació Associacions de Celíacs


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article