La guia recull 42 establiments que ofereixen plats o menús sense gluten, és gratuïta i es pot trobar en OAC, oficines de Turisme i en els mateixos restaurants.
L'Ajuntament de Barcelona, en col·laboració amb el Gremi de Restauració, ha publicat la primera guia de restaurants de la ciutat aptes per a celíacs, és a dir, que ofereixen plats o menús sense gluten, una proteïna present en el blat, la civada, l'ordi i el sègol.
Tot i que 42 establiments són pocs (a Barcelona hi ha uns 3.000 bars-restaurants), el president del gremi ha considerat que no és un nombre gens menyspreable, tenint en compte que fa pocs anys es desconeixia aquest problema.
Els malalts celíacs tenen intolerància al gluten que conté el blat, la cibada, l'ordi o el sègol. Considerada com a malaltia crònica gastrointestinal més comuna, afecta nadons i adults, fins un 1 per cent de la població mundial, si bé un 20% d'aquests no han estat diagnosticats.
Enllaç Federació Associacions de Celíacs
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari