Hostalric acollirà, del 24 al 26 de setembre, la segona edició de la Fira Gastroart. L'esdeveniment, que comptarà amb una mostra gastronòmica, demostracions d'oficis artesans, tallers infantils, tasts i maridatges o sessions temàtiques amb degustacions, pretén portar al carrer les activitats que tindran lloc al futur Centre Gastronòmic d'Hostalric, el Domus Sent Soví, que entrarà en funcionament la primavera de l'any 2011.
El concurs d'Artesania Gastronòmica premiarà els tres millors productes participants i, el guanyador serà la imatge de la propera Fira Gastroart.
Entre totes les activitats destinades a la promoció dels productes alimentaris de proximitat, el divendres es realitzarà una jornada sobre la comercialització de productes locals a través d'un nou sistema de cadena curta, i també es presentarà el projecte de creació del Centre Gastronòmic d'Hostalric, que s'inaugurarà el proper any.
Primer Concurs d'Artesania Gastronòmica
Enguany es vol donar continuïtat al Concurs d'Empremtes d'Hostalric que es va celebrar l'any passat amb la col·laboració d'Artesania Catalunya del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya. Des de la fira es vol apostar pels productes artesanals de qualitat a través del primer Concurs d'Artesania Gastronòmica que vol trobar el producte artesanal que representi l'esperit de la Fira Gastroart d'Hostalric, amb la intenció de comercialitzar-lo durant la Fira de l'any següent.
Poden participar al concurs tant els artesans del municipi com els de les comarques del voltant, que estiguin en disposició del carnet d'artesà o que hagin realitzat la corresponent sol·licitud de petició o renovació, ja sigui professional o cultural. També podran presentar propostes dissenyadors que garanteixin la producció artesana. El termini de presentació de les peces finalitzarà el 6 de setembre de 2010. A més de les remuneracions econòmiques per als tres primers millors classificats, el primer premi serà la imatge de la pròxima Fira Gastroart.
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari