Barcelona retira la guia de restaurants adaptats als celíacs


Barcelona retira la guia de restaurants aptes per a celíacs que es va presentar fa una setmana ja que s'ha de corregir el text que l'introdueix, segons el consistori. L'ajuntament, recorda que la guia en realitat ha estat elaborada pel Gremi de Restauració de la ciutat, i ha optat per deixar de distribuir la guia després de la reclamació presentada per l'associació de Celíacs de Catalunya. De fet, Maite Torralba, presidenta de l'entitat, va denunciar el dimarts al programa El Dia, de Com Ràdio, que la publicació no ha estat feta de manera rigorosa i que la informació que dóna és perjudicial.

L'entitat considera que caldria que s'hagués tingut en compte el seu criteri en el procés d'elaboració d'aquesta guia, cosa que no ha passat. I acusa als autors de cercar informació poc contrastada a l'hora de parlar de la malaltia. Al Periódico llegim que Torralba, tot i reconèixer l'esforç que fan molts restaurants de Barcelona en formació i en la creació de cartes especials, dels 42 restaurants que surten a la llista, només el Nectari i l'entrepaneria Conesa han treballat conjuntament amb l'associació per adaptar els menús a les necessitats del col.lectiu.

Les persones celíaques poden fer una vida completament normal, però han de tenir la precaució de no ingerir gluten, present a molts dels aliments que es poden adquirir al supermercats o restaurants. Si consumeixen aquesta proteïna present al blat, civada, ordi i sègol, els pot provocar lesions a l'intestí prim que afecta la capacitat d'absorbir els nutrients dels aliments.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article