La revista científicia Chemical Research in Toxicology ha publicat un estudi de l'investigador argentí Andrés Carrasco on s'analitzen els efectes de l'herbicida RoundUp de Montsanto en el desenvolupament embrionari. La soja i altres plantes transgèniques són tolerants a aquest herbicida, que mata les altres herbes mentre la planta transgènica va acumulant la substància als seus teixits.
Aquesta recerca, com la del Dr Seralini, i la d’altres investigadors que han trobat efectes tòxics sobre òrgans vitals en animals de laboratori alimentats amb la soja de Monsanto (3), demostra una vegada més que aquest pilar sobre el que s’ha sostingut i estès l’agricultura transgènica al món, les plantes tolerants a l’herbicida Round Up, són un avenç tecnològic que beneficia enormement a la indústria de les llavors transgèniques i a pagesos com els rics Hacendados argentins, però que és greument perjudicial per la salut d’animals i humans.
Les plantes tolerants a herbicides han estat aprovades a Europa per importació però no per conreu fins al moment. Recentment, la Comissió Europea anunciava la propera autorització a Europa d’un panís tolerant al RoundUp. Aquest panís, el NK 603, ja ha rebut el vist i plau de la Agència Europea de Seguretat Alimentaria (EFSA), probablement amb un informe previ favorable d’Espanya.
Som lo que Sembrem ha demanat la retirada del mercat dels productes importats que són llavors transgèniques tolerants al RoundUp, i dels derivats elaborats d’elles -i que poden contenir elevades dosis de glifosat i dels coadjuvants del RoundUp. També ha exigit poder veure els informes que el govern d’Espanya, amb connivència amb els partits polítics catalans PSC-CiU-PP estan oferint a l’EFSA per obrir l’entrada a transgènics com el NK 603.
Font: Som lo que sembrem
És cert que hi ha una diferència entre el que sembla i el que és. el Roundup és un herbicida tant dolent com els que es fan servir al camp. El problema dels herbicides és que cal manipular-los correctament i deixar passar uns dies abans de comercialitzar el productes que hi han estat en contacte.
El roundup, a més, està relacionat amb plantes que han estat modificades genèticament per fer-les precisament resistents a aquest herbicida. I per tant té un problema afegit de "comunicació".... Llegir més
Andreu, en l'article del que parlen no diuen res de que els transgèncis porten l'insecticida incorporat ni res d'això. RoundUp no és un insecticida, és un herbicida, i no està incroporat al trangèncis, els transgènics en són resistens i no moren quan s'afegeix l'herbicida al camp de conrreu. L'estudi científic sobre el que parla aquest article només demostra que RoundUp, l'herbícida és tòxic per als humans (cosa que em crec 100%) però en cap moment parla dels trangèncis. Per això... Llegir més
Però... a veure, una cosa està clara i és que el transgènic porta l'insecticida incorporat i això, d'entrada,no sé qui pot estar interessat en consumir-ho. I després... si resulta que un percentatge majoritari de la soja i blat de moro que es conreen al món són per alimentar animals que després ens mengem... perquè no ens han de preocupar els efectes que tinguin sobre els amfibis o els pollastres.
Jo de veritat ho trobo molt trist aquest titular, no perquè estigui a favor dels transgènic i molt menys d'un monstre transnacional com Monsanto sinó perquè es vol manipular de manera deliberada la opinió de la gent. Aviam algú s'ha mirat l'estudi, o ha buscat una font diferent de jornal.cat? Bé doncs, si algú ho fa veurà que l'estudi demostra que RoundUp és tòxic i afecta al desenvolupament embrionari (a l'estudi al d'un amfibi, però es pot extrapolar als humans) i res més.
El que... Llegir més
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari