Grastronomia i paisatge: el futur del turisme segons Ferran Adrià

Planteja obrir zones de pícnic en espais naturals


La proposta que Ferran Adrià ha fet arribar al presidnet Montilla, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Roses, consisteix a unir gastronomia i paisatge per convertir-los en un nou atractiu turístic. Segons recull avui el Diari de Girona, Adrià va posar d'exemple l'espai Natural del Parc de Creus, un lloc únic i on considera que s'hi podrien instal·lar zones de pícnic per fer-lo assequible a totes aquelles famílies que no poden permetre's un restaurant. «L'objectiu és preguntar-nos com podem ser una referència amb uns costos lògics i una gran varietat d'idees», assenyala.

En conclusió: per a Adrià, no calen grans inversions per impulsar el turisme a Roses, sinó que són necessàries idees i un compromís tan de la societat com de l'empresariat: «Nosaltres també hem d'adquirir un compromís, no només ho han de fer els polítics. Ells ens han de donar les eines», va assenyalar, demanant a la Generalitat recursos per poder tirar endavant el projecte. «Tot i que ho farem de manera altruista i les idees són gratuïtes, necessitem gent que les pugui dur a terme», va assenyalar.

De moment, el cuiner ja n'ha parlat amb l'Ajuntament de Roses que es mostra encantat amb la iniciativa. La seva alcaldessa, Magda Casamitjana, va recordar que, fins ara, Adrià i El Bulli han col·laborat «una mica per sota» amb la localitat rosinca, però que amb el naixement de la Fundació els ha demanat que el Bulli no es quedi només a cala Montjoi, sinó que faci partícip tot el poble de Roses d'aquest «laboratori» d'innovació. En aquest sentit, la idea de Casamitjana és crear una ruta basada en la gastronomia i els camins de ronda. Amb el suport d'Adrià, la ruta partiria d'El Bulli, a cala Montjoi, i passaria per espais com punta Falconera, l'Almadrava i la platja de Canyelles Petites -on hi ha dues guinguetes de platja que fan unes sardines que Adrià considera excel·lents-, la llotja del peix (amb la col·laboració dels pescadors) i la Ciutadella, per a la qual el responsable del Bulli està creant un projecte. «Els camins de ronda, però, van des de Blanes fins a Portbou, de manera que, si funciona, el projecte es podria exportar a tota la Costa Brava.

Més info: Vídeo Gencat

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article