Avui i demà temperatures que poden arribar als 40º a Ponent i la vall de l'Ebre


El Servei Meteorològic de Catalunya ha anunciat per aquest dijous i divendres temperatures que poden fregar els 40ºC a les terres de Ponent i a la vall de l'Ebre. A l'extrem nord-est del país, les màximes s'enregistraran el dijous, mentre que a la resta, el divendres serà el dia més extrem.

A causa d’aquesta predicció, el SMC ha activat un avís de Situació Meteorològica de Risc de nivell 1 per calor, ja que es preveu que se superi en alguns sectors del país el llindar de temperatura màxima extrema.

Les temperatures màximes més altes de l’episodi s’enregistraran divendres a bona part del país, tret de l’extrem nord-est de Catalunya, on s’enregistraran dijous com a conseqüència del vent de sud-oest. A Ponent i a la vall de l’Ebre se superaran els 38 ºC i es podran fregar els 40 ºC puntualment. A la Catalunya Central i al Prelitoral nord s’arribarà a valors d’entre 36 i 37 ºC, i a la resta del Prelitoral, al voltant dels 35 ºC. Al Litoral les temperatures seran en general superiors als 30 ºC.

El llindar de temperatura màxima extrema correspon al percentil 98 de les temperatures màximes dels mesos d’estiu (temperatura que només té per sobre el 2% dels valors d’una sèrie de 30 anys).

A partir de dissabte, les temperatures començaran a baixar progressivament, fins arribar a la normalitat.

Limitar l'esforç físic en hores de temperatures màximes, beure molta aigua i sucs de fruita per mantenir el cos hidratat, evitar begudes alcohòliques, refrescar-se sovint o anar en compte al volant en les hores de més calor, són alguns dels consells que dóna el Servei Català de la Salut per afrontar l'episodi d'onada de calor.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article