El Pla Renova't d'electrodomèstics esgotat però es mantenen els ajuts per a substituir calderes i aires condicionats


L’Institut Català d’Energia (ICAEN) ha esgotat el pressupost dedicat a l'edició d'enguany del Pla Renova’t d’electrodomèstics. Des que es va obrir aquesta línia d’ajuts, el passat 1 de juliol, s’han rebut un total de 64.091 sol·licituds. En aquests moments, encara s’admeten sol·licituds per completar la llista d’espera, que seran acceptades en cas que es produeixin denegacions i que poden sumar fins al 10% del total del pressupost. Encara es manté obert el termini per sol·licitar la subvenció per canviar les calderes i els aparells d'aire condicionat


El Pla Renova’t de calderes i aires condicionats continuarà obert fins al 30 de desembre, sempre i quan no s’exhaureixi abans el pressupost previst. Amb data de 30 d’agost, s’ha cobert un 58% dels dos milions d’euros destinats a aquesta línia d’ajuts, amb un total de 4.736 sol·licituds rebudes.

El Pla Renova’t és un instrument del govern per a millorar l’eficiència energètica, reduir el consum d’energia i potenciar l’ús racional de l’energia a les llars. Per això impulsa la substitució d'electrodomèstics o aparells d'aire condicionat per d'altres que siguin de categoria A o superior. Quant a les calderes, se subvenciona la seva substitució per calderes de condensació.

Per als aparells d’aire condicionat la subvenció màxima és de 250 euros; en el cas de les calderes de condensació l’ajut arriba fins als 400 euros. En qualsevol dels casos, la subvenció no pot superar el 25% del preu de l’aparell.

Més informació: ICAEN

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article