Atac de phishing que afecta Caixa Catalunya


Un nova onada de correus fraudulents convida aquests dies als clients de Caixa Catalunya a actualitzar dades. El reclam en aquest cas és la recopilació d'informació "per a evitar casos de frau i augmentar la seguretat de les operacions en xarxa". De fet, aquest intent és poc acurat ja que la gramàtica evidencia un grapat d'errors a primer cop d'ull i el mail no inclou el logotip de l'entitat. Si que en la part inferior ja fa constar en aquesta ocasió, a diferència d'intents anteriors, un copyrihgt "Caixa d’Estalvis de Catalunya, Tarragona i Manresa". 

Tot i que molts d'usuaris pensen que aquesta tipus de frau ja és molt conegut, encara hi ha milers de clients de banca on line que cauen en la trampa. La recomanació és que no es respongui a aquesta mena de correus, ni s'entri als enllaços que contenen.

Caixa Catalunya recorda que no envia cap correu electrònic demanant dades personals de l'usuari. Aconsella que en cas de rebre un correu d'aquestes característiques es contacti amb el servei de Línia Total o al telèfon o al 902 31 12 12.

L'entitat recomana que un cop feta l'operació amb el servei de Línia Total es tanqui la sessió i el navegador.



Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article