Can Maia: Verdures i conserves ecològiques de curt recorregut


Montserrat Miralles és una emprenedora que ha sabut combinar els recursos excepcionals que té entre mans per tirar endavant una empresa familiar compromesa amb el mediambient i la salut. D'una banda, l'explotació disposa d'una casa amb finca a tocar de la Fageda d'en Jordà, Can Maia de la Cot, un hort de terra volcànica que transmet un sabor ben peculiar a les verdures que s'hi conreen i la bonança d'un clima temperat i humit que li permet aprofitar l'aigua de pluja per regar en els mesos més secs. La finca és petita, per això va pensar en l'adaptació d'una part de la pallissa com a obrador per a fer conserves i diversificar així les tasques al llarg de l'any. D'aquesta manera cultiva, elabora i distribueix el producte.

A l'estiu, ven al mercat les verdures i hortalisses de l'hort, a l'hivern, prepara les conserves: el sofregit de ceba, les cremes de verdures, els preparats d'api, col o espinacs, els fesols de Santa Pau... Can Maia és un dels pocs productors amb segell del CCPAE que comercialitza aquesta llegum tan singular de la Garrotxa.

Miralles doncs, ha recuperat una fórmula que garanteix l'alta qualitat del producte en tot el seu procés i procura que el trajecte de l'hort a la taula sigui curt: "Venc directe al consumidor o, com a molt, només existeix un intermediari abans d'arribar al comprador final".

Enllaç web Can Maia

Vídeo-entrevista a Montserrat Miralles:



Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article