Els "circuits curts de comercialització" a debat en el marc de la Fira Gastroat 2010


Entre el 24 i 26 de setembre se celebra a Hostalric la segona edició de la Fira Gastroart, una de les novetats d'enguany és la jornada "Els circuits curts de comercialització" en la qual es parlarà de diversos exemples de distribució de producte local i de proximitat que utilitzen les noves tecnologies per a relacionar productor i consumidor.

La Fira Gastroart tindrà la cuina de la zona del Montseny i els productes de proximitat com a protagonistes. Els assistents podran participar a les activitats amb què comptarà el futur Centre d’Interpretació de la Gastronomia i de l’Aliment d’Hostalric, el ‘Domus Sent Soví’: degustacions gastronòmiques, demostracions d’oficis artesans, tallers infantils d’artesania i de gastronomia..

La Fira portarà al carrer algunes de les activitats que es podran trobar a l’espai gastronòmic que s’ubicarà al municipi a través de Gastroart, una fira monogràfica d’Artesania Catalunya que ressalta el prestigi i l’excel·lència dels productes de proximitat i de la cuina selvatana, recupera la identitat del territori i promociona el potencial de la gastronomia com a eina de desenvolupament econòmic, social i territorial.

Una de les novetats d’aquesta edició de Gastroart és la jornada ‘Els circuits curts de comercialització’, que se celebrarà el divendres 24 durant tot el matí. En la trobada s’exposaran exemples de sistemes de comercialització de productes locals mitjançant una xarxa en què s’impliquen productors i consumidors, com la iniciativa www.larderbytes.com, que s’està duent a terme a la regió de Fife (Escòcia). Es tracta de potenciar el consum de producte de proximitat, amb una plena implicació dels productors i dels possibles consumidors, i amb el suport de les noves tecnologies, per contribuir també a la disminució de les despeses de transport. Durant la jornada, i a través de conferències, debats i taules rodones, es mirarà de saber més d’aquest comerç i de conèixer les possibilitats d’implantar-lo a la Selva.

Entre les activitats paral·leles de la fira Gastroart cal destacar les degustacions amb el format “Mostra Gastronòmica”, amb tastos com “La cuina del Montseny”, “Cuines del món”, “Cuina tradicional d’Hostalric”, “Berenar amb coques i pastissos” i també una botifarrada popular. A més, el concurs de torrades que es celebra a la vila permetrà que els visitants puguin degustar les torrades als bars i restaurants i votar la que considerin més bona.

Gastroart també inclou demostracions d’oficis artesans, l’exposició i venda de productes gastronòmics i, per als més petits, passejades amb ponis, un taller de vidre artesanal i un taller de coca artesana, entre d’altres. Paral·lelament, es realitzarà una presentació i signatura de llibres de cuina, exposicions sobre el Centre Gastronòmic d’Hostalric, el 1r Concurs d’Artesania Gastroart, un concurs d’aparadors…


Divendres 24
Els circuits curts de comercialització,
una oportunitat per potenciar els productes agroalimentaris de la Selva
Tot el matí
Centre Cultural Polivalent
Serafí Pitarra

Web de la Fira Gastroart

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article