Solsona ultima un pla d'atenció al ciutadà per evitar el sobre endeutament


L'Àrea de Benestar Social de l'ajuntament de Solsona està ultimant la posada en marxa d'un servei d'atenció al ciutadà per a evitar el sobre endeutament. L'administració local posarà un tècnic al servei de les famílies que, amb la reducció d'ingressos per causa de la crisi, tenen cada dia més dificultats per administrar-se i gestionar els seus recursos per arribar a fi de mes.

Lluïsa Camps, tècnica coordinadora del Pla de Ciutadania i Immigració, destaca que aquesta iniciativa va dirigida al gran nombre de famílies que, tan a Solsona ciutat com a la comarca, han patit un daltabaix en el pressupost familiar durant els últims mesos, bé per la pèrdua del treball d'un dels seus membres, bé perquè en el seu moment van contraure deutes financers que ara són una càrrega difícil de gestionar.

Camps, remarca que aquest servei va dirigit només a les persones que tenen alguna mena d'ingrés i que els cal re-adaptar l'economia domèstica a la nova situació. "El problema és que en el seu moment van signar algunes obligacions financeres que, bé per ignorància, bé per mala planificació, ara no poden afrontar". El tècnic contractat per l'ajuntament estudiarà cas per cas i assessorarà per si cal una re-negociació del deute o bé investigarà si existeix alguna possibilitat de gestionar-lo de manera més eficient.

El servei inclòs dins del projecte "Economia domèstica" ha estat subvencionat en part per la Generalitat.

Solsona té actualment 9.000 habitants i dels 250 veïns que eren a l'atur fa divuit mesos ara ja en són prop de 1.000. L'espectacular crescuda de l'atur ve relacionada amb el col.lapse del sector de la construcció i el tancament d'empreses de la zona vinculades a la fabricació d'electrodomèstics i peces de recanvi de cotxes.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article