Desconvocada la vaga de Ferrocarrils de demà


Els sindicats han arribat avui a un principi d'acord amb la direcció de Ferrocarrils de la Generalitat i amb representants del govern català que permet desconvocar les aturades parcials previstes per demà.

Aquest principi d'acord suposa la recuperació d'un 1,5% del salari corresponent als mesos de gener a setembre, que els treballadors percebran en la nòmina del mes d'octubre. L'acord també recull que en el mes d'octubre es reprendran les negociacions -dins el Contracte Programa 2011-2014- per aconseguir reequilibrar els salaris en base als salaris de maig de 2010.

Des de l'inici d'aquest conflicte, quan després de la publicació del decret del 29 de maig FGC es convertia en l'única empresa de transport públic integrada a l'Autoritat Metropolitana del Transport afectada per la retallada del 5% del salari, el Comitè d'Empresa d'FGC va començar a treballar per trobar una solució que permetés que l'aplicació del decret no afectés directament el sou de les treballadores. Els sindicats recorden que FGC és una empresa amb capital públic, però que els seus treballadors no són funcionaris i, per tant, les seves relacions laborals s'estableixen per mitjà d'un conveni , que té rang de llei, i que estableix tant les retribucions com tota la resta de les condicions laborals.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article