Aprofitar el paisatge com un actiu turístic


Com es poden aprofitar eficientment els paisatges com a recurs turístic? I quines són les claus per convertir l’ús turístic del paisatge com un mitjà per al desenvolupament local dels municipis? Aquests són alguns dels aspectes que es tractaran el pròxim 5 d’octubre en el marc de la jornada “Municipi, paisatge i turisme”, que organitza la Diputació de Tarragona amb la col·laboració de la Xarxa Solc i la Universitat Rovira i Virgili.


La jornada, vol ser el punt de trobada de diverses experiències que han funcionat i que han aconseguit el desenvolupament local a través del paisatge com actiu turístic, tant a escala local com internacional. A la vegada, s’aprofitarà per donar a conèixer la Xarxa SOLC, una associació creada a finals del 2009 que integra municipis petits i amb un paisatge ben conservat del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre.

Aquesta activitat s’adreça a membres de la Xarxa SOLC, altres municipis interessats, professionals i consultors, tècnics del sector públic dels àmbits del paisatge, el turisme, el medi ambient i el desenvolupament local, i a estudiants universitaris. El cost d’inscripció és de 13 euros.

Una de les experiències que es donarà a conèixer durant la jornada serà la de la Xarxa EcoturCAT, a càrrec de Xavier Cazorla, coordinador del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS). La Xarxa EcoturCAT és una alternativa de turisme sostenible, que vol dinamitzar aquest segment turístic al nostre país i donar suport a les empreses, entitats i organismes promotors del sector per tal que puguin millorar la seva competitivitat.

El portal web EcoturCAT és l'instrument articulador i al servei de la xarxa EcoturCAT. En el lloc web es promociona l’oferta ecoturística de Catalunya, i està dirigit a professionals i experts per tal de fomentar el treball en xarxa.

Programa i inscripcions

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article