Cuina i ciència a la "Nit de la Recerca"


El pati de la Casa de Cultura de Girona acollirà aquest divendres 24 de setembre la quarta edició de la Nit de la Recerca. En aquesta ocasió, les activitats giraran a l'entorn de la pregunta “Què fa un científic a la cuina?” i la imatge del cartell correspon a Leonardo da Vinci. Aquest gran humanista florentí, home de ciència i famós artista, responsable d’obres com La Gioconda i El Sant Sopar, té una desconeguda faceta com a cuiner i científic. Aquest home del Renaixement va treballar com a cambrer, va fer innovacions gastronòmiques i va inventar utensilis per fer la vida dels cuiners i criats més còmode.

La Nit de la Recerca se celebrarà alhora en un total de 250 ciutats europees, una festa que té un doble objectiu: propiciar la trobada entre ciutadans i investigadors i promoure les carreres científiques entre els estudiants.

Enguany el referent és la figura de Leonardo da Vinci en relació amb el món de la cuina que es convertirà en una atractiva activitat per interactuar amb la recerca. La proposta inclourà tallers i demostracions: esferificacions de pomes, construir molècules amb tomates cherry i olives, menjar caviar de colors i melmelades de gustos sorprenents, preparar còctels misteriosos, jugar amb els enginys ideats per Leonardo i, entre d’altres, veure com seran els cambrers dels futur, són alguns dels continguts de programa preparat per la nit de demà.

De nou, el físic, divulgador científic i col·laborador de Televisió de Catalunya, Dani Jiménez, serà el conductor de la Nit de la Recerca.

L'acte començarà a les 17 hores. Podeu consultar el Programa


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article