El mercat del producte local vinculat a les noves tecnologies, a la Fira Gastroart d’Hostalric


La Sala Cultural Polivalent Serafí Pitarra de l’Ajuntament d’Hostalric acollirà el proper divendres, 24 de setembre, la jornada “Nou sistema de cadena curta en la distribució de productes alimentaris locals a la Selva”. L'acte se celebrarà el matí de divendres en el marc de la Fira Gastroart que s'allargarà durant tot el cap de setmana.

Cada vegada hi ha més territoris on estan sorgint experiències de comercialització de productes locals, que a banda de permetre un consum més natural i sostenible, també permeten als petits productors de la zona poder continuar les seves activitats tradicionals en un entorn cada vegada més globalitzat.

La jornada, que és inclosa dins del Pla Anual de Transferència Tecnològica del  DAR, proposa analitzar la importància d’aquests canals curts de comercialització i mostrar, entre d'altres, l’experiència de creació d’una xarxa de productors (cooperatives, petits productors independents, artesans alimentaris, etc.) i consumidors (restaurants, hotels, ciudatans, cooperatives de consum, etc.) a la regió del Fife d’Escòcia i com les tecnologies de la informació més avançades són clau en la seva gestió i viabilitat, en aquest cas, a través del projecte laderbytes.com.

El mateix divendres al vespre (20 hores) es presentarà oficialment el projecte del Centre d’Interpretació de la Gastronomia i de l’Aliment d’Hostalric, el ‘Domus Sent Soví’. La comarca de la Selva, amb l’oportunitat que generarà l’obertura d'aquest centre, pretén també crear nous sistemes de comercialització d’aquests productes locals.

La Fira Gastroart, com l’any passat, aplegarà una mostra dels oficis tradicionals, la gastronomia selvatana i, en especial, la cuina del Montseny.  Més de cinquanta expositors mostraran els seus productes d'artesania gastronòmica. També hi haurà les activitats tradicionals de la Fira de Sant Miquel, concursos, demostracions i exposicions.



Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article