La Sala Cultural Polivalent Serafí Pitarra de l’Ajuntament d’Hostalric acollirà el proper divendres, 24 de setembre, la jornada “Nou sistema de cadena curta en la distribució de productes alimentaris locals a la Selva”. L'acte se celebrarà el matí de divendres en el marc de la Fira Gastroart que s'allargarà durant tot el cap de setmana.
Cada vegada hi ha més territoris on estan sorgint experiències de comercialització de productes locals, que a banda de permetre un consum més natural i sostenible, també permeten als petits productors de la zona poder continuar les seves activitats tradicionals en un entorn cada vegada més globalitzat.
El mateix divendres al vespre (20 hores) es presentarà oficialment el projecte del Centre d’Interpretació de la Gastronomia i de l’Aliment d’Hostalric, el ‘Domus Sent Soví’. La comarca de la Selva, amb l’oportunitat que generarà l’obertura d'aquest centre, pretén també crear nous sistemes de comercialització d’aquests productes locals.
La Fira Gastroart, com l’any passat, aplegarà una mostra dels oficis tradicionals, la gastronomia selvatana i, en especial, la cuina del Montseny. Més de cinquanta expositors mostraran els seus productes d'artesania gastronòmica. També hi haurà les activitats tradicionals de la Fira de Sant Miquel, concursos, demostracions i exposicions.
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari