Les vies verdes de Girona, ara també com a rutes electròniques


 El Departament d’Innovació, Universitats i Empresa i el Consorci de les Vies Verdes de Girona han presentat el nou sistema de rutes electròniques creat a les vies verdes de Girona, un sistema de guiatge GPS que interpreta, en llenguatge multimèdia, el patrimoni de les vies verdes situades entre Ripoll i Sant Feliu de Guíxols.

La nova aplicació ha estat desenvolupada per l’empresa gironina Moggyl Open Solutions, i permet que un telèfon mòbil amb GPS s’utilitzi com a dispositiu de guia que orienti l’usuari sobre cartografia digital. L’aplicació informa l’usuari dels diferents punts d’interès propers a l'itinerari que s’està realitzant. Es tracta d’itineraris interpretatius on el visitant actua amb el medi no pas a partir del sistema clàssic de plafons i senyals, sinó amb un dispositiu portàtil electrònic: telèfon mòbil i PDA.

Les e-rutes consten de tres itineraris principals, que comprenen les rutes Ripoll-Olot, Olot-Bescanó i Bescanó - Sant Feliu de Guíxols, i vint-i-dos itineraris secundaris. L’usuari estarà acompanyat per en Jep, un personatge virtual que guia els visitants per diferents pantalles multimèdia i interpreta els elements naturals i culturals presents en el camí. A més, a la pantalla, s’hi trobarà una descripció del recorregut, la durada, el desnivell i altres punts d’interès.

Amb les e-rutes es dóna un valor afegit a la pràctica del senderisme i el cicloturisme, com també es potencia l’esport de baixa intensitat i el lleure combinat amb la descoberta de l’entorn.

Aquestes pistes es poden descarregar a la web de les vies verdes de Girona, www.viesverdes.org, o bé es poden llogar dispositius PDA en punts d’informació de la ruta, concretament als municipis de Ripoll, Olot, Girona i Sant Feliu de Guíxols.

Actualment hi ha una versió disponible a la web, per a Windows Mobile. Properament, les e-rutes estaran disponibles per a dos dels principals sistemes operatius mòbils, BlackBerry i Android. L’usuari pot escollir el guiatge en català, castellà, anglès o francès.

El cost d’aquest projecte és de 95.000 euros i preveu la programació de les e-rutes, la redacció dels guions, l’adquisició de 30 unitats de PDA amb GPS associat i els suports per ubicar els aparells al manillar de la bicicleta. La creació de les e-rutes s’inclou dins el projecte “Els secrets de les vies verdes de Girona”, i compta amb el suport del Pla de Foment Turístic. El Departament d’Innovació, Universitats i Empresa finança el 60 % del cost total, i la resta està cofinançat per la Diputació de Girona i el Consorci de les Vies Verdes de Girona.
 
Més informació: Vies Verdes

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article