Les cerveses i els vermuts artesanals catalans estaran representats al Salone del Gusto

Aquest és el punt de trobada de Slow Food


Del 21 al 25 d’octubre a Torí (Itàlia), es celebraran paral·lelament la fira de l'alimentació sana i sostenibel Salone del Gusto i l’encontre de cuiners, professors, joves, músics i comunitats de l’aliment d’arreu del Món Terra Madre. Aquests dos esdeveniments d’Slow Food atreuen cada any 1.000.000 de visitants. Enguany Catalunya presenta al Salone del Gust dos laboratoris-degustacions dedicats a la cultura catalana, un de cerveses i l'altre de vermuts, ambdos artesanals. Com a prèvia, el dissabte 16 d'octubre se celebra a Barcelona la trobada “Vine a fer cervesa”.

Mentre que el Salone del Gusto és una fira “convencional” dedicada a la promoció de l’alimentació sostenible on participen empreses productores i distribuïdores d’aquest tipus d’aliments, amb laboratoris, tastos, dinars i conferències, Terra Madre és la celebració de la cooperació del Nord del món amb el Sud del món. Aquí representants del Sud del Món són convidats, gràcies a les quotes dels socis d’Slow Food d’arreu del món, a venir, participar, intercanviar coneixements i aportar la seva saviesa, que molt sovint queda callada sota el pes de la publicitat i de la supremacia del primer món. És tracta d’un intercanvi espectacular de coneixements, d’un fòrum de cultures, de l’expressió de la llibertat del consumidor i del seu paper com a decisor del futur que volem aconseguir.

Amb aquestes convocatòries, Slow Food confirma el seu compromís amb una producció alimentaria, local, sostenible i en equilibri amb el planeta, sempre respectuosa amb els sabers transmesos de generació en generació.

Els dos laboratoris- degustacions de la producció artesanal catalana seran:
· Laboratori de cerveses artesanes catalanes: presentació d’aquesta nova tendència al mercat nacional que està consolidant-se cada vegada més de la mà de cervesers artesans i conscients catalans. 19:30h VFC - presentació prèvia de l’aula a càrrec del mestre cerveser Pablo Vijande amb tast de les cerveses seleccionades de la CCM, Bleder, Agullons, Les Clandestines, Moska i Kek's.

· Laboratori “L’hora del vermut”: on es transmetrà aquest costum tan arrelat a Catalunya a través d’una degustació de vermuts artesanals i de qualitat (Casa Pardet, Xavier Mor, Priorat Natur, Yzaguirre Gran Reserva) i s’acompanyaran amb els productes habituals d’un vermut. En farà la presentació el propi Xavier Mor.

D'altra banda, des de 2004 se celebra a Barcelona la trobada “Vine a fer cervesa”. Enguany l'activitat consistirà en l'elaboració pública del most a partir de la malta (amb 3 equips diferents i monitors que guien al públic participant), i la degustació de diferents cerveses naturals de producció locals i amateurs. Serà el dissabte 16 d'octubre d'11 a 22.30 h a les Cotxeres de Sants, 79 de Barcelona.

Més informació:
Salone del Gusto
Terra madre
Vine a fer Cervesa

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article