Deixa de reciclar, posa’t a reparar!


Arreglar parets amb peces de lego o cadires amb cinta adhesiva i brides. Aquestes eren algunes de les opcions creatives per donar una segona vida als productes que s'han mostrat aquest cap de setmana al Platform 21= Repairing, que ha tingut lloc al centre DHUB Montcada. No hi vas poder assistir? Continua llegint i trobaràs els enllaços per inspirar-te!

Segons els organitzadors, el concepte de reparar com a força creativa, cultural i econòmica està "subestimat en la societat contemporània". Enfront de l’afany constant per fabricar nous objectes, sempre hi ha la possibilitat de reparar els ja existents. Com a contrapunt a les infinites possibilitats que ens ofereixen els nous sistemes de fabricació digital, el DHUB va proposar un cap de setmana de reparació a través dels tallers de Platform21 = Repairing, una iniciativa que té com a objectiu prendre consciència d’una mentalitat, una cultura i una pràctica que fins no fa gaire estaven totalment integrades en la vida quotidiana i que contempla la reparació dels objectes com a part del procés global de la seva producció.


Chair Repair. Reparació de cadires amb cinta adhesiva i brides
El taller va ser dirigit per Moetoesingi Schmidt, una de les autores del Repair Manifesto, on pots, en grup o de manera individual, reparar cadires trencades utilitzant diferents tipus de bandes adhesives i brides.
www.platform21.nl

Woolfiller. Reparació de jerseis foradats amb farciment de llana
Woolfiller (farciment de llana) es basa en una antiga tècnica tèxtil recuperada per la dissenyadora Heleen Klopper i consisteix a omplir els forats de les peces de llana mitjançant agulles especials i feltre. En aquest taller Klopper va ensenyar diverses tècniques i formes de reparar forats en peces de roba i catifes de manera senzilla i molt ràpida, a més de mostrar una catifa i jerseis ja recomposats.
www.woolfiller.com

Bison Kintsugi. Reparació de ceràmica amb la tècnica Kintsugi
Bison Kintsugi s’inspira en una antiga tècnica japonesa denominada kintsugi, un procediment molt complex i costós que consisteix a reparar la porcellana amb pa d’or. Com a alternativa a aquesta antiga tècnica, Lotte Dekker utilitza cola Bison (Imedio) i pols d’or per reparar i reconstruir de manera senzilla els objectes de ceràmica trencats.
www.lottedekker.nl

Dispatchwork. Reparació de parets amb peces de lego
L’artista Jan Vormann va descobrir que es poden reparar murs deteriorats amb peces de Lego, ja que és molt fàcil fixar-les a les parets i s’hi adhereixen sense que calgui emprar cola.
www.dispatchwork.info


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article