Caves El Xamfrà s'introdueix al mercat dels Estats Units amb el suport de la plataforma Catalan Wines USA


El sector del cava segueix obrint-se pas en mercats internacionals, en aquest cas es tracta d'un celler relativament jove, fundat el 1987, El Xamfrà, amb seu a Sant Sadurní d’Anoia. L'empresa ha iniciat l’exportació dels seus vins i caves als Estats Units de la mà de la plataforma Catalan Wines USA impulsada per ACC1Ó, agència vinculada al Departament d'Innovació, Universitat i Empresa de la Generalitat.

La iniciativa Catalan Wines USA, gestionada des de l’oficina d’ACC1Ó a Miami, té la funció de facilitar la logística i les accions de promoció dels cellers catalans que volen accedir al mercat dels EUA. El nou servei facilita que les bodegues tinguin des del primer dia el seu producte en un magatzem dels Estats Units, amb la qual cosa poden servir directament a distribuïdors, minoristes i restaurants sense necessitat de disposar d’importador.

El celler exporta, entre d’altres, els caves Xamfrà Brut Reserva, Reserva Semi-Sec i Rosat Trepat als estats de Nova York, Califòrnia, Texas, Florida, Minnesota i Maryland. La previsió és doblar la producció destinada al mercat nord-americà en els pròxims tres anys. Els canals de consum dels seus productes, segons explica Francesc Domínguez, fill dels fundadors i actual responsable d’El Xamfrà, “són les botigues especialitzades i el canal horeca”.

La trajectòria internacional del celler s’inicia l’any 2005. Actualment, més del 50% de les vendes internacionals es duen a terme al Japó, i la resta es destinen a Dinamarca, Holanda, Bèlgica, Alemanya i el Brasil. La facturació del celler en mercats internacionals ha crescut enguany més d’un 30%, i l’empresa ha arribat a un acord amb tres importadors nord-americans per comercialitzar als estats de Nova York, Califòrnia, Texas, Florida, Minnesota i Maryland.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article