El sector del cava segueix obrint-se pas en mercats internacionals, en aquest cas es tracta d'un celler relativament jove, fundat el 1987, El Xamfrà, amb seu a Sant Sadurní d’Anoia. L'empresa ha iniciat l’exportació dels seus vins i caves als Estats Units de la mà de la plataforma Catalan Wines USA impulsada per ACC1Ó, agència vinculada al Departament d'Innovació, Universitat i Empresa de la Generalitat.
La iniciativa Catalan Wines USA, gestionada des de l’oficina d’ACC1Ó a Miami, té la funció de facilitar la logística i les accions de promoció dels cellers catalans que volen accedir al mercat dels EUA. El nou servei facilita que les bodegues tinguin des del primer dia el seu producte en un magatzem dels Estats Units, amb la qual cosa poden servir directament a distribuïdors, minoristes i restaurants sense necessitat de disposar d’importador.
La trajectòria internacional del celler s’inicia l’any 2005. Actualment, més del 50% de les vendes internacionals es duen a terme al Japó, i la resta es destinen a Dinamarca, Holanda, Bèlgica, Alemanya i el Brasil. La facturació del celler en mercats internacionals ha crescut enguany més d’un 30%, i l’empresa ha arribat a un acord amb tres importadors nord-americans per comercialitzar als estats de Nova York, Califòrnia, Texas, Florida, Minnesota i Maryland.
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari