Una nova escletxa en la privadesa dels usuaris de Facebook


Almenys 10 aplicacions del Facebook podrien haver compartit informació de milions d'usuaris amb empreses dedicades a la publicitat. Aquesta és l'última esquerda detectada en la privadesa dels usuaris de la xarxa social amb més afiliats, denunciada pel diari The Wall Street Journal. Algunes de les aplicacions més populars, com FarmVille que té prop de 60 milions d'adeptes, es troba entre les aplicacions malgrat que els seus usuaris l'hagin configurat amb la màxima protecció de la privadesa.

D'altres aplicacions com Texas HoldEm Poker o Frontier Ville, també s'hi han vist vinculades.

A través de l'ID de l'usuari, es pot accedir fàcilment a les dades personals de l'interessat i, de retruc, al nom dels seus amics en la xarxa.

Facebook ha menystingut la denuncia assenyalant que tenir la informació de l'ID no implica que es pugui accedir a dades personals de l'usuari.

La denuncia coincideix amb l'estrena, fa pocs dies, de la pel.lícula The Social Network, sobre l'origen de Facebook. Un moment en què el seu fundador, Mark Zuckerberg, va aprofitar per anunciar una reforma important del seu servei, vinculada a la millora de la privadesa, després que la xarxa social ha estat criticada últimament per l'opacitat de la seva política de protecció de les dades personals dels seus 500 mil usuaris.



Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article