Fins ara es coneixen diversos models de gestió d'horts urbans, en què els veïns interessats poden conrear-los per a practicar una de les activitats més ancestrals. Les diverses crisis alimentàries afegides a l'econòmica fa que cada dia hi hagi més interessats en tenir el seu petit hortet a pesar de viure en zona urbana. Així, la demanda que té a Europa aquest tipus de servei ha fet sorgir propostes interessants com la que ofereix "Meine Ernte" (el meu hort en alemany). Es tracta d'una iniciativa llançada a sis ciutats alemanyes, en col.laboració amb els agricultors ecològics de zones periurbanes, a través de les quals es lloga la parcel.la, les eines, els recursos i l'assessorament setmanal a càrrec d'un entès en horticultura ecològica, tot en un mateix paquet.
Meine Ernte també ofereix als seus membres les eines que necessiten per conrear l'hort i posa a la disposició dels interessats tres mides de parcel.les: les que serviran per aprovisionar dues persones, que surten per 149 euros la temporada, les mitjanes que poden fer una collita destinada al consum d'unes 3 o 4 persones, per 289 euros i, finalment, les més grans per produir per a 5 o 6 persones que costen 433 euros l'any. Segons la iniciativa, a banda del plaer de plantar les pròpies hortalisses i les estones d'oci i coneixement que pot aportar gaudir d'una d'aquestes parcel.les, els preus resultants també són competitius, ja que calculen una mitjana de 600 euros el preu de cost de mercat dels aliments que pot produir un d'aquests horts mitjans.
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari