Prohibir els transgènics per raons ètiques o socials podria ser il.legal


Un informe del Consell de Juristes de la Unió Europea, fa preveure que l'última de les propostes de la Comissió Europea relacionada amb els transgènics té el risc de topar amb el Tribunal de Justícia de la UE. Recordem que al juliol passat, la Comissió va proposar als Estats membres una major flexibilitat  i autonomia a l'hora de permetre o no els conreus transgènics en el seu territori, basant-se en motius "ètics" o "socials". Segons aquest informe, adduir criteris morals per a prohibir el cultiu d'OGM podria ser considerat il.legal pel TJUE.

El contingut de l'informe, confirmat per un portaveu del Consell al digital EurActiv, assenyala que la prohibició basada en aquests criteris podria contravenir les normes de l'Organització Mundial del Comerç (OMC).

Aquest document legal es presentarà als Estats membres aquest dijous 11 de novembre, en una reunió tècnica.

Tot i que la CE no ha fet declaracions sobre el tema, els entorns del comissari de Salut, John Dalli, asseguren que "el Servei Jurídic de la Comissió considera que els textos aprovats al juliol estan" en línia "amb el Tractat i les nostres obligacions internacionals. "

EurActiv

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article