Promovent els viticultors del Garraf a través de l'art


El 14 de novembre s'inaugura l'exposició "Sediments Lumínics" amb tast de vins del celler Can Ramon Viticultors del Montgrós. Serà a Vallgrassa, Centre Experimental de les Arts - Parc del Garraf. El programa Parc a la Taula promou el desenvolupament econòmic i vol destacar, mitjançant la gastronomia i la viticultura, els valors naturals, culturals i paisatgístics dels parcs naturals.

Vallgrassa Centre Experimental de les Arts organitza periòdicament una sèrie d’exposicions d’art que reben el suport del projecte Parc a Taula i on viticultors del Massís del Garraf participen amb una presentació, degustació i venda dels seus vins. D’aquesta manera, els fronts cultural, ambiental i econòmic s’uneixen per promoure l’art, els vins del Garraf i els valors naturals dels Parcs en una iniciativa que pretén crear ponts entre la natura i la cultura.

En aquest marc, el passat 17 d’octubre va tenir lloc la inauguració de l’exposició “Des de la Ciutat”, de l’artista Dani Encesa, amb presentació, degustació i venda de vins del celler Can Ràfols dels Caus i una presentació del Massís del Garraf per part del Director de Vallgrassa. A l’acte hi van assistir 72 persones que van poder gaudir de l’art, del paisatge de la zona i dels seus productes autòctons.

La propera exposició serà a càrrec de l’artista Vicenç Vilaplana i la seva inauguració (14/11/2010) estarà amenitzada pel celler Can Ramon Viticultors del Montgrós. Altres cellers que han presentat els seus vins en exposicions passades son: Caves Montau de Sadurní, Torre del Verguer i Vega de Ribes, tots ells adherits al programa Parc a Taula.

Parc a Taula és un projecte de desenvolupament econòmic, impulsat per la Diputació de Barcelona, i gestionat per l’organització sense ànim de lucre Lliga per a la Defensa del Patrimoni Natural (DEPANA), que pretén destacar, mitjançant la gastronomia i la viticultura, els valors naturals, culturals i paisatgístics dels nostres parcs, esdevenint d’aquesta manera un instrument de dinamització socioeconòmica, de gestió del patrimoni natural i cultural, i d’instrumentalització de l’ús públic i pedagògic del territori.

El programa Parc a Taula té la seva gènesi a Itàlia, impulsat per l’entitat ecologista Legambiente, i a Catalunya va néixer amb un concepte evolucionat dins el marc del programa cultural Viu el parc, promogut per la mateixa Diputació des de l’any 1992. Parc a Taula és un programa transversal de la Xarxa de Parcs Naturals i actualment són 5 els parcs que hi participen: Parcs del Garraf, d’Olèrdola i del Foix, Parc de la Serralada del Litoral i Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac.

Per tal de donar difusió al programa, Parc a taula edita anualment una guia unificada que posa en comú i dóna a conèixer tots aquells agents que, des de fa anys, potencien i difonen els productes alimentaris locals i de qualitat per afavorir el desenvolupament econòmic sostenible, la biodiversitat i el reforç de la identitat local.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article