S'hauria de pagar per anar a collir bolets?


Les jornades 2010 de La via de la fusta tracten sobre el valor de la recol·lecció de bolets i de les externalitats dels boscos com a element per al desenvolupament local. De qui són els boscos, qui els manté, quant val un paisatge de pins i avets o què hi ha al bosc a més de fusta són alguns dels temes de debat d'aquesta trobada, que comença el dijous 11 de novembre a Llavorsí (Pallars Sobirà).

Durant les jornades es farà una valoració socioeconòmica de la recol·lecció de bolets, es presentació el projecte MyasRC per a la regulació i comercialització dels recursos micològics a Castella i Lleó, i es parlarà d'experiències en boscos i municipis pirinencs.

El programa continua el cap de setmana, amb una sortida al Parc Natural de l'Alt Pirineu el dissabte. A través d'un itinerari interpretat s'explica el valor del bosc més enllà de la producció de fusta, donant compte de bolets, herbes remeieres, carboneres i altres usos tradicionals. A la tarda hi ha un espectacle de teatre i berenar.

El diumenge és el torn del voluntariat per donar a conèixer les actuacions fetes en el projecte Boscos de Muntanya, en concret al bosc de Montenartró.

Gratuït però cal inscripció prèvia trucant a la seu del Parc a Llavorsí (Tel. 973.62.23.35), o a la seu de l’empresa mOntanyanes (Tel. 973.62.06.70 / 671.64.93.61)


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article