El Senat tomba una moció del PP que instava a la neutralitat de la xarxa d'Internet


Amb els vots del PSOE, CiU, PNV i CC el ple de Senat va rebutjar ahir una moció del Partit Popular molt explícita que pretenia limitar les pretensions de les operadores de Telecomunicacions d'establir diferents "prioritats". A la pràctica el que busquen des de fa temps les operadores és poder establir tarifes ADSL prioritàries i més cares, una iniciativa que continua oberta després d'aquest rebuig a la moció dels popualrs. És més, segons els principals experts en la qüestió, com és el cas del professor de Sistemes Informàtics Enrique Dans, el rebuig va més enllà amb la presentació per part dels grups que ara s'hi han oposat d'una nova moció que, ben al contrari, obre la porta a un accés a la xarxa amb tarifes diferents. La moció que promou el govern amb el suport de grups, entre els quals CiU, té 3 punts:

"1. - Modificar de manera urgent la normativa espanyola, tenint en compte el marc de la normativa europea sobre comunicacions electròniques, en tot allò que sigui necessari sobre l'esmentada matèria a fi de garantir el compliment per part dels proveïdors de telecomunicacions que operen a Espanya dels principis de neutralitat i transparència de la xarxa, amb nivells mínims de qualitat per a tots els usuaris, basats en estàndars tècnics identificats en l'Institut Europeu de Normes de Telecomunicacions, amb l'objectiu d'impedir una degradació inacceptable en la qualitat dels serveis.

2. - Assegurar que els paquets de dades que circulen per les seves xarxes rebin sempre el mateix tractament, sense prioritat ni jerarquia, independentment del seu contingut, origen, destinació|destí o protocol, i sense que es filtri el trànsit de forma arbitrària, per privilegiar, limitar o impedir l'accés a determinades pàgines o serveis.

3. - Garantir prioritàriament, com ja es ve realitzant, els serveis de comunicació en situacions d'emergència, comunicacions crítiques entre autoritats, o serveis crítics de telemedicina."

Escriu Dans al seu blog:
-http://www.enriquedans.com/2010/11/la-neutralidad-de-la-red-a-debate-en-el-senado-la-enmienda-del-grupo-socialista.html-
"Senzillament, dóna la volta de forma radical al que es proposa. Es tracta d'un redactat que condiciona completament la neutralitat de la xarxa al fet d'"impedir una degradació inacceptable en la qualitat dels serveis". Això és una trampa total. A partir del moment en què firméssim una cosa així, les operadores tindrien les mans completament lliures per prioritzar el que volguessin, arribar als acords que estimessin oportuns, filtrar els protocols o continguts que desitgessin, etc. amb la suposadament sacrosanta finalitat d'impedir una teòrica degradació que no només no s'ha produït mai (i no hauria de passar si s'invertís adequadament en infraestructures), sinó que, a més, seria supervisada per l'Institut Europeu de Normes de Telecomunicacions, que precisament està controlat per les pròpies operadores!

A més, l'esmena introdueix un punt 3 completament absurd i innecessari, una cosa que pretén cridar l'atenció de manera alarmista sobre un tema que mai no ha estat en perill ni en discussió de cap tipus."

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article