Nova sentència que admet a tràmit demandes contra swaps i clips bancaris


Una sentència del 5 de novembre passat accepta a tràmit la demanda presentada per 41 clients de Bankinter per considerar que no van ser informats com correspon sobre els riscos que comportava la contractació de clips o swaps hipotecaris. Els afectats reclamen a l'entitat financera més de 400.000 euros, a més dels interessos per les quantitats liquidades i l'anul.lació dels contractes.

Aquest producte va ser venut als clients durant el 2007 i el 2008 com a "assegurança" per afrontar els possibles increments d'interessos o de l'euribor. A la pràctica, els demandants, retreuen a l'entitat que el clip és un producte d'alt risc.

El Jutjat de Primera Instància n. 1 de Madrid ha acceptat a tràmit aquesta demanda de 41 clients de Bankinter, que ha estat gestionada per l'Associació de Minoristes Afectats per Permutes i Derivats Financers (Asuapedin). Una demanda que s'afegeix a la ja presentada per 166 clients més que tramita el jutjat de PI n. 51 de Madrid i que reclama 1,08 milions d'euros a la mateixa entitat.

Els demandants acusen l'entitat de no haver-los informat dels riscos reals que corrien amb la contractació d'aquest producte que, en principi diuen, se'ls va oferir com una assegurança per afrontar la pujada dels tipos d'interès.

Són milers els afectats per aquests productes que van vendre la majoria de les entitats financeres fa aproximadament dos i tres anys. El Jutjat de Primera Instància n. 2 de Barcelona, fa pocs mesos va aprovar la suspensió cautelar del pagament d'un "collar bonificat", comercialitzat per Caixa Penedès, un producte molt similar al clip o swap vinculat a préstec hipotecari, que segons els magistrats contenia manca de transparència en la informació.

Més sobre el tema:

-grup Facebook "Solidaritat amb els afectats Caixa Girona"

-Col.lectiu Ronda

-Associació d'usuaris de banca Aicec - Adicae

-Asuapedin

-Sentència que obliga Caixa Catalunya a anul.lar un swap contractat amb Giromúsica


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article