Fernández Ordoñez reconeix que la crisi d'Irlanda s'ha estès amb més virulència de l'esperada


El gobernador del Banc d'Espanya ha hagut de respondre aquest matí als dubtes que ha generat el rescat d'Irlanda, país que aquest estiu va superar els test d'estrés de les entitats bancàries, igual d'Espanya. En un conferència, MAFO ha hagut d'aclarir, segons recull EFE, que els tests d'estrés que van passar les entitats financeres espanyoles van ser més precisos i transparents. Les paraules del governador del Banc d'Espanya no han servit de momnent per tranquil.litzar els mercats que empès fins un altre rècord en el cost d'interessos pel deute espanyol i no ha pogut col·locar tots els títols previstos.

La borsa també ha reaccionat malalment aquest dimarts amb fortes pèrdues sobretot dels bancs que perdien fins a un 4%. Tot plegat perquè la crisi d'Irlanda s'ha estès més ràpidemant i amb més virulència del previst, ha explicat Fernandez Ordoñez.

El President del Banc d'Espanya, entre d'altres consells ha suggerit una reforma "ambiciosa" de les pensions. "La combinació adequada de modificacions substancials que elevin l'edat de jubilació i el període de càlcul de les pensions, permetria alleugerir de manera substancial la pressió sobre la futura despesa pública en pensions", ha argumentat.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article