Degustació de l'oli nou de l'Empordà aquest dissabte a Girona


La Rambla de Girona acollirà el 4 de desembre a partir de les 12 del migdia la segona edició de l’acte popular de presentació de l’oli de la Denominació d’Origen Protegida Oli de l’Empordà. Hi haurà degustacions conduïdes pel gastrònom Pep Nogué, tastos i música en directe amb els Diables d’en Pere Botero. Es podrà adquirir oli dels trulls de la DOP Oli de l’Empordà, acabat de fer i d’envasar.

El grup gastronòmic Girona Bons Fogons se sumarà a l’esdeveniment amb les Jornades de l’Oli Nou de l’Empordà i del 4 al 19 de desembre els restaurants Alemanys 3, Cal Ros, Delicius, Dic de l’Obac, El Celler de Can Roca, La Banyeta, La Riera de Sant Martí Vell, Maràngels, Massana i Quimera oferiran un plat especial amb l’oli de l’Empordà com a protagonista.

La Denominació d’Origen Protegida Oli de l’Empordà certifica la qualitat de l’oli d’oliva que es produeix a les dues comarques empordaneses i en alguns municipis del Pla de l’Estany i el Gironès. Dins d'aquesta denominació s'inclou la producció de: Celler Cooperatiu d’Espolla; Empordàlia (Pau); Maria Mercedes Rovira (Roses); Or de l’Albera (Agullana); Pere Ylla (Cabanes); Rodau (Torroella de Fluvià); Xavier Maset (Garriguella); Can Solivera (Forallac); Mas Auro (Esponellà) i Serraferran (Ventalló).

Enguany, el Consell Regulador de la DOP Empordà preveu superar els 800.000 quilos de la campanya 2009/2010, a causa de les pluges de la tardor de l’any passat i les de la primavera d’aquest, que han contribuït a la floració dels arbres. La collita va començar fa dues setmanes i acabarà a finals de gener.

 El Grup Gastronòmic Girona Bons Fogons s'ha afegit a l'esdeveniment molt en línia amb la idea que va impulsar la seva associació. La Confraria va ser creada per restauradors gironins a mitjan anys vuitanta, molt abans de l’explosió mediàtica de la gastronomia. Girona Bons Fogons recull el receptari històric propi de la ciutat i l’actualitza adaptant-lo a la filosofia de cada establiment, alhora que potencia els productes tradicionals de les comarques gironines.



Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article