Nova web europea per identificar els vehicles més ecològics i eficients


La Comissió Europea ha inaugurat una web que ajudarà les autoritats públiques i tots els que es preocupin pel medi ambient a triar els vehicles més nets i energèticament eficients del mercat. El portal cleanvehicle.eu  servirà de referència per al compliment de la nova Directiva europea de promoció dels vehicles nets i energèticament eficients que, entre d'altres, assenyala que a partir d’aquest mes, totes les compres de vehicles destinats a transport públic hauran de tenir en compte el consum d’energia, les emissions de CO2 i altres emissions contaminants. El web ofereix informació sobre la legislació europea i dels Estats membres, dóna accés a la base de dades tècniques sobre vehicles més completa d’Europa i facilita la contractació pública conjunta.

Siim Kallas, vicepresident de la Comissió i responsable de transport, argumenta que "no s’ha de considerar només la despesa inicial de la compra, sinó el consum d’energia al llarg del cicle de vida del vehicle i les emissions contaminants. La política d’incloure tots els costos en el preu anima a triar l’opció més ecològica. Kallas conclou que aquesta web serà una gran eina per trobar els vehicles més ecològics i eficients”.

La Directiva exigeix al sector públic que faci servir el seu poder adquisitiu per fomentar l’ús de vehicles nets i energèticament eficients. L'objectiu és estimular aquest mercat i impulsar-ne el desenvolupament i la inversió per part de la indústria. L’augment de les vendes contribuirà a reduir els costos gràcies a les economies d’escala i resultarà en una millora progressiva del rendiment energètic i ecològic de tota la flota de vehicles.

El nou portal de vehicles nets inclou tot tipus de vehicles, des dels turismes als autobusos, passant pels vehicles industrials lleugers i pesants. Així mateix, informa sobre les diferents tecnologies existents i sobre el consum d’energia i les emissions dels vehicles disponibles al mercat europeu i presenta una visió general de les normes vigents en contractació pública.

Més informació:

Directiva sobre vehicles nets


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article