El projecte "Pis amic" promou la convicència d'universitaris i persones amb síndrome de Down


El projecte “Pis Amic” és una iniciativa pionera a les universitats estatals que promou la convivència d’universitaris amb persones amb la Síndrome de Down per facilitar la seva emancipació.
El projecte vol ser un pas més cap a la inclusió de les persones amb discapacitat a la societat. La Universitat de Girona, la Fundació Astrid 21 i la residència universitària del Campus Montilivi han presentat aquesta setmana el nou projecte conjunt.

El Pis Amic de la residència universitària Campus de Montilivi, és un pis d‘aprenentatge que serveix perquè dues persones que provenen de la Fundació Astrid 21 experimentin de primera mà què significa emancipar-se de la llar familiar, compartint pis amb dos estudiants de la Universitat de Girona.
Aquesta experiència servirà de pont per la seva emancipació, perquè cada jove acabi decidint com voldrà viure en un futur immediat, amb la família, amb amics, amb la parella o sol. Durant tres mesos, compartiran pis amb dues estudiants universitàries, rebent sempre el suport necessari per part dels professionals de la Fundació.
El projecte vol ser un pas més cap a la inclusió de les persones amb discapacitat a la societat, pretén trencar el clixé de que les persones amb discapacitat intel•lectual no poden viure soles o no poden conviure amb persones que no tinguin discapacitat. Per als estudiants universitaris també és una experiència de vida única, donen suport als seus companys de pis, comparteixen les tasques de la llar, estableixen rutines conjuntament i s‘ajuden mútuament.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article