Severn, la veu dels nostres fills


El 1992, a la Cimera de la Terra de Rio de Janeiro, Severn Suzuki va alertar als líders mundials de la siutació humanitària i ecològica del planeta. Tenia 12 anys. El 2010, divuit anys més tard, el cineasta francès Jean-Paul Jaud ha contactat amb Suzuki per convertir-la en el fil conductor per explicar en què s'ha avançat en aquests anys i quins nous reptes i emergències té la humanitat. La pel·lícula es titula "Severn, la voix de nos enfants" i es va estrenar a França el novembre.

"Era la primera vegada a la història de la Humanitat que un infant interpelada als mandataris del planeta. La crida de Severn va anar directe al meu cor", explica Jean- Paul Jaud. La seva veu, plena de sinceritat i bons sentiments, les seves paraules simples i directes, van tocar a l'audiència. Fins i tot Al Gore va considerar que era la millor ponència de va sentir a la Cimera de Rio.

A la pel·lícula, el cinesta traça paral·lelismes entre el discurs que Servern va fer el 1992 i la seva visió del món. És un retrat de la pregunta universal i essencial: quin món deixarem a les generacions futures?

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article