1.650 hectàrees de Menorca sota conservació privada


La custòdia agrària està aconseguint implicar la iniciativa privada en la conservació de l'illa. El manteniment dels valors naturals no està renyit amb l'activitat econòmica, i així ho demostren les 22 finques de Menorca que ja tenen signat l'Acord de Pràctiques Agràries Sostenibles amb el GOB Menorca. Un total de 1.650,12 hectàrees gestionades respectant aspectes ambientals.

Durant aquest any, en aquestes finques s'ha duit a terme una sèrie d'actuacions de doble benefici, agrari i ambiental. S'han ambientalitzat cinc abeuradors, instal·lant-hi una placa solar per poar l'aigua i col·locant-hi rampes per afavorir la sortida dels ocells que hi van a beure.

També s'han construït dos caus per a conills, per afavorir aquesta espècie presa del milà i també important per a la caça, que actualment està en disminució. Els voluntaris van construir tres caixes niu per a òlibes, que faran un control natural de les rates. S'han realitzat recollides d'estris vells a quatre finques i s'han integrat paisatgísticament tres banyeres que s'utilitzen de menjadores.

La promoció dels productes de les finques en custòdia és una de les línies estratègiques del projecte. La participació a fires i mercats, els tastets, les excursions d'A Peu que passen per alguna finca o la projecció de l'anunci publicitari són algunes de les activitats realitzades.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article