Presenten la collita 2010 de l'oli de les oliveres mil.lenàries


Ja és apunt la collita 2010 de l'Oli d'oliveres mil.lenàries del Territori del Sènia. Es tracta de la tercera collita produïda per aquestes oliveres recuperades per a l'elaboració d'oli, que compta cada vegada amb més cooperatives que la comercialitzen. El projecte vol afavorir la generació d'interaccions entre tots els agents del territori per posar en valor les oliveres mil·lenàries i sensibilitzar la població davant de l’espoliació d’aquest patrimoni natural.

La comercialització de l’oli de les oliveres mil·lenàries forma part d’un projecte pilot finançat pel MARM. La intenció era posar en valor les 4.157 oliveres mil·lenàries existents al territori del Sènia; millorar la qualitat i la valoració de tots els olis de la zona, i generar sinergies amb altres sectors com la gastronomia i el turisme. En aquest projecte, també participa l’IRTA, que analitza els olis i assessora els molins productors, entre d’altres actuacions.


Si durant la collita 2008 només n’hi havia 1, ara ja són 7 les empreses que venen aquest oli verge extra: Molí de la Creu, Acomont, Alboredes, Montebre, Cervol, Godall, i Càlig.  Aquest oli es pot trobar a botigues especialitzades i gourmet, i es caracteritza per un sabor suau, equilibrat i sense punts astringents forts.

La iniciativa presentada avui pel conseller Llena a la seu de la Fundació Alícia vol ajudar a diversificar l’economia de la zona i posar en valor el territori.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article