Presenten a Girona el manual d'introducció als menjadors escolars ecològics


Demà dijous es presenta a les comarques Gironines "A taula", el manual d'introducció als aliments ecològics a les escoles. El document vol ser una guia per als centres o associacions de pares que estiguin interessats en impulsar el consum de productes ecològics en els menjadors escolars. L'edició parteix de la base que els menjadors escolars  no tan sols han de proporcionar un menú equilibrat que aporti calories, nutrients i que sigui saborós sinó que també és el moment i l'espai en què s'han d'adquirir hàbits higiènics, alimentaris i formar en aspectes econòmics i socials que hi ha al voltant de l'acte de menjar. Formar la mainada en el coneixement de la realitat social que s'amaga darrere de l'alimentació: d'on ve el producte, com es cuina, qui l'ha produït i en quines condicions, quin cost energètic té, quins residus ha generat.

Així el manual dóna eines als docents per poder treballar l'alimentació de manera transversal.

"A taula" ha estat elaborat per la Taula de Treball Catalana de Menjadors Esoclars Ecològics i ha estat editat per la Generalitat.

La presentació a Girona es farà a la seu de l'escola pionera en la introducció d'aliments ecològics en els menjadors, el Ceip Joan Bruguera. L'acte serà dijous 16 de desembre a les 8 del vespre. Comptarà amb la presència del Cap de SSTT d'agricultura, Josep Guix, la Regidora d'Ensenyament de l'Ajuntament de Girona, Núria Tarés i amb la participació de productors.

En aquest enllaç es pot descarregar el manual A TAULA

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article