A l'explotació Ramonich, situada a la Vall d'en Bas, hi treballen en Joan Duranoc i la seva família. Fa uns anys van decidir canviar-se a la producció ecològica i el seu principal dubte era la salut dels animals davant la impossibilitat d'utilitzar antibiòtics. Actualment, aquesta preocupació s'ha esvaït ja que, al tenir més espai i viure més tranquil•lament, els animals gairebé no pateixen malalties.
La raça que crien és d'origen alemany i la van escollir per les seves dots maternals. Han optat per un sistema de cria innovador on una truja i els seus garrins conviuen amb altres famílies durant els primers mesos de vida dels petits. Després se'ls separa de les mares però els garrins es mantenen a la mateixa quadra durant un temps, això fa que hi hagi menys aldarull.
Joan Duranoc (Granja Ramonich): "Hem creat un portal per distribuir la nostra carn, anem de la granja a la ciutat"
De moment Ecocity.cat ven carn de porc ecològic a l'àrea metropolitana de Barcelona però preveu l'obertura a d'altres zones
Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari