Figueres a 5 hores de París amb TGV

Mentre s'esperen les obres fins a Barcelona la capital de l'Alt Empordà està molt a prop de París


El primer TGV amb passatgers que circul·la pel túnel de Perthus ha fet el recorregut a 200 quilòmetres l'hora. És el primer tren d'ample europeu que cobreix la línia Figueres-París a l'espera que al 2012-13 estigui ja enllestida la línia fins a Barcelona. El temps de durada del viatge és de dues hores de Barcelona a Figueres i una mica més de cinc hores de Figueres a París. L'oferta inicial entre Barcelona i París, costa 60 euros en preu de promoció quan el seu preu oficial serà de 120 euros.

Ara per ara els trens circul·laran de Barcelona a Figueres en transport convencionals, els actuals Catalunya Espress, i de Figueres a París en un primer tram d'Alta Velocitat fins a Perpinyà, després en línia convencional fins a Nimes i des d'aquí es reprén l'Alta Velocitat fins a la capital de França.

De moment Renfe i SNCF ofereixen dues freqüències diàries per sentit amb transbord a Figueres-Vilafant i parades a les estacions intermèdies de Girona, Perpinyà, Narbona-Montpeller i Nimes. Els trens surten de Barcelona a les 9 i a les 13 hores en direcció París, mentre que de la capital francesa cap a Barcelona ho fan a les 7.20 hores i a les 15.20 hores.

Contràriament al que passa sovint en les inauguracions, en la d'avui només hi han assistit l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i el de Figueres, Santi Vila.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article