La CE vol reforçar les normes de seguretat de les instal.lacions químiques



La Comissió Europea ha presentat un projecte legislatiu destinat a enfortir les normes de control de riscos d’accidents relacionats amb productes químics. La revisió de la denominada “Directiva Seveso II” incorporarà els canvis a la legislació comunitària sobre productes químics i actualitzarà d’altres disposicions. S’introdueixen normes d’inspecció més estrictes i es milloren el nivell i la qualitat de la informació que es divulga en cas d’accident.

La nova Directiva serà aplicable a partir de l’1 de juny del 2015.

La revisió es va iniciar arran de l’adopció de normes per adequar el sistema de classificació de la UE al Sistema Globalment Harmonitzat de l’ONU, que vol garantir que els mateixos riscos es descriguin i s’etiquetin de la mateixa manera arreu del món.

Entre els canvis proposats hi ha disposicions més rigoroses sobre l’accés públic a la informació sobre seguretat, sobre la participació en el procés de decisió i sobre l’accés a la justícia, i millores en la manera de recopilar, gestionar, lliurar i intercanviar la informació. La proposta també introdueix normes més estrictes d’inspecció de les instal·lacions.

També s’introdueixen modificacions tècniques com ara simplificacions per reduir les càrregues administratives innecessàries. La revisió ha de mantenir i millorar els nivells actuals de protecció sense augmentar significativament en els costos.

més informació

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article