"Ça se visite", una nova dimensió del turisme


La iniciativa ha sorgit a París, des d'on ens arriba aquesta nova fórmula de visitar la ciutat que pretén acostar els visitants a les persones que hi viuen. Lluny dels itineraris turístics convencionals l'associació Ça se visite, promou conèixer persones anònimes que viuen als barris de la capital francesa. Posa en contacte els actors locals (artistes, artesans, comerciants, associacions, institucions...) amb els visitants a través de recorreguts a preu molt assequible, uns 12 euros l'excursió. Es pot triar entre recorreguts per conèixer més a fons un determinat barri (La Goutte d'Or, Belleville...) o bé recorreguts temàtics: Immigració, el treball de les dones, l'art al carrer.... Els recorreguts es fan a peu o en moto i surten de punts on es pot accedir amb transport públic. Un 10%  dels ingressos recaptats amb aquestes visites es reinverteixen en entitats cíviques i socials del barri.

Les visites són guiades per professionals que s'alternen amb veïns que estiguin interessats en facilitar l'exploració del districte de la ciutat. Les rutes desperten l'atenció als turistes, però també escoles, universitats, famílies.

La iniciativa ha estat reconeguda amb el guardó a la Innovació dels premis Turisme Responsable que anualment convoca SNCF

més informació: Ça se visite


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article