A un pas dels carregadors únics per a mòbils



La Comissió Europea confia en què durant els primers mesos de 2011 ja es comercialitzaran  els primers carregadors únics i els telèfons mòbils que hi són compatibles. Al juny de 2009, 14 dels principals fabricants de mòbils van acordar harmonitzar les dades dels telèfons d'última generació que es venen al mercat europeu, amb l'objectiu que siguin compatibles per a un únic carregador. Segons Antonio Tajani, sots-president de la UE i comissari d'Indústria, ara és el moment que la indústria mostri el seu compromís amb la venda de telèfons mòbils compatibles amb el nou carregador, "un dispositiu farà la vida més fàcil als consumidors, reduirà els residus i beneficiarà les empreses", conclou el mandatari europeu.


Tajani ha parlat dels inconvenients que suposa el fet que quan un consumidor es canvia el mòbil, es vegi obligat, alhora, el carregador malgrat que encara estigui en bones condicions.

El sots president europeu remarca que són els telèfons mòbils que es poden connectar a un ordinador els que es calcula que predominaran en el mercat en els propers anys. Aquests tindran un carregador amb el que es connectaran mitjançant  un connector "micro-USB".

Els fabricants de mòbils que van signar l'acord d'harmonització amb la CE són Apple, Emblaze Mobile, Huawei Technologies, LGE, Motorola Mobility, NEC, Nokia, Qualcomm, Research In Motion (RIM), Samsung, Sony Ericsson, TCT Mobile (Alcatel), Texas Instruments y Atmel.

L'acord també inclou que es tinguin en compte els riscos de seguretat i les emissions electromagnètiques i assegurar que els carregadors únics tinguin suficient immunitat a les interferències externes.


Més informació

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article